Als interieurbouwers zijn wij elke dag bezig met het toepassen van verschillende technieken en materialen om het ontwerp te vertalen in eindproduct. Een materiaal welke wij hiervoor veel gebruiken is Solid Surface. Wat houdt dit precies in? Solid Surface is een verzamelnaam voor duurzaam composiet materiaal. De twee merken die wij verwerken zijn DuPont™, Corian® en LG HiMacs®. 

HIGH tech materialen
Voor eindeloze ontwerp mogelijkheden

Hoe gaat het verwerken van dit materiaal nu precies in de praktijk? HiMacs® kan door middel van een eenvoudige procedure verhit en driedimensionaal vervormd worden. De flexibiliteit voor deze vervorming is erg groot. Dit betekend dat wij ons niet tegen laten houden in creativiteit doordat veel ideeën realiseerbaar zijn. Alle bochten, vormen en hoeken zijn mogelijk.

HiMacs® hebben wij onder andere gebruikt voor de balie in het Diakonessenhuis te Utrecht. Een schitterende balie met een lengte van 15 meter. Het gebruik van het materiaal HiMacs® zorgt voor een strakke vormentaal, een plaatje.

Bekijk in deze ‘behind the scenes’ hoe HiMacs® wordt verwerkt van materiaal tot eindproduct en lees hier meer over Solid Surface. 

Technoplanning interieurbouwers - Diakonessenhuis Utrecht