Het nieuwe Erasmus MC is genomineerd voor het BNA Gebouw van het Jaar, zo maakte brancheorganisatie BNA dinsdag 19 maart bekend. Een vakjury onder leiding van journalist Jort Kelder selecteerde uit 114 inzendingen de 9 projecten die meedingen naar Beste Gebouw van 2019, een prijs die toegekend wordt aan het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgever én samenleving.

http://www.gebouwvanhetjaar.nl/stemmen/?id=44759

Stimulerende omgevingen

Het Erasmus MC is genomineerd in de categorie Stimulerende Omgevingen: een gebouw dat het welbevinden van alle gebruikers bevordert. In het ontwerp staat het creëren van een gezonde omgeving centraal. Licht, lucht en ruimte worden overal, van publieksentree tot specialistische behandelkamer, bewust ingezet om de stress van een ziekenhuisbezoek te verlagen, het herstel van patiënten te bevorderen en medewerkers een prettige werkomgeving te bieden.

Naast de vakjuryprijs wordt ook de publieksprijs uitgereikt. Tot 1 mei a.s. kan hiervoor gestemd worden via BNA Beste Gebouw van het Jaar. De winnaars worden op 17 mei a.s. in Tilburg bekend gemaakt.

Het Erasmus MC werd eerder al door zowel de vakjury als het publiek verkozen tot beste gebouw van Rotterdam en ontving een eervolle vermelding voor de Dutch Daylight Award.