SOLID SOLUTIONS


HIGH TECH MATERIALEN

voor eindeloze ontwerp mogelijkheden


 

Specialist in 3D

Met onze uitgebreide Solid Surface collecties kunnen we alles maken en in elke vorm. Onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een beter resultaat. We zijn niet voor niets specialist in het toepassen en verwerken van dit schitterende materiaal.

Zien is geloven.

Kom bij ons in Goor en zie zelf hoe we het Solid Surface en alle andere schitterende interieurs maken. Onze specialisten kunnen je precies uitleggen hoe ze bijzondere vormen en materialen bewerken tot een eindresultaat waar we trots op zijn. We maken alles zelf in onze productie en Goor. Kom bij ons en laat je vertellen wat we het liefste doen.

Wat is Solid Surface?

Solid Surface is een verzamelnaam voor duurzaam composiet materiaal, er bestaan verschillende merken zoals Hi-Macs, Getacore, Corian, Krion, Avonite etc. Het materiaal laat zich in bijna elke mogelijke vorm bewerken en heeft enorme voordelen voor toepassing in het interieur en ook buitenshuis. Bij Technoplanning werken we alleen met het beste materiaal dat de markt te bieden heeft. 

Solid Surface materialen zijn zeer geschikt voor bars, balies, werkbladen, de badkamer en voor toepassing in de keuken. Omdat het materiaal zich laat buigen bij verwarming kun je bijna alle wensen realiseren.

Eigenschappen van Solid Surface

 • Sterk en duurzaam
 • Bijna alle 3D mogelijke vormen met thermoformeren
 • Toepasbaar in vochtige ruimten en buiten
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Hygiënisch homogeen materiaal, heeft geen poriën
 • Het is nagenoeg naadloos te verwerken
 • Schitterende uitstraling
 • Repareerbaar en
 • Slijtvast
 • Niet toxisch
 • Brandvertragend
 • Milieu vriendelijk en biologisch verantwoord

Solid Surface voor uw project?

Tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor producten gemaakt uit dit duurzame en sterke materiaal. Onze roots laten zien wat we belangrijk vinden. Mooie producten gemaakt met vakmanschap waarbij we materialen combineren met tijdloze vormgeving. Zodat je nog jarenlang kunt genieten van deze mooie producten. We werken alleen maar met eersteklas Solid Surface materialen zoals HI-MACS. Vakmensen maken alle producten tot wat ze zijn. Precies op maat voor elk project. Elk ontwerp en elk meubel is uniek. We maken geen twee keer hetzelfde.

Bij Technoplanning realiseren we design en maatwerk voor elk project, utiliteit, zorg en particulier. 

Wat voor materiaal is het?

Samenstelling Solid Surface
Het is een geavanceerd mineraalmateriaal dat bestaat gemiddeld uit 75% natuurlijke mineralen en pigmenten die samengebonden zijn met een acrylaat. Dat maakt Solid Surface een duurzaam product. Er komen ook geen toxische stoffen vrij en is veilig te gebruiken in huis in de keuken of badkamer.


 

Onderhoud en duurzaamheid

Het is bestand tegen een groot gamma aan zuren en alkalische oplossingen. Daarnaast kun je het goed en eenvoudig schoonmaken waardoor het ook zeer hygiënisch is. Krassen en beschadigingen kunnen gemakkelijk worden weggeschuurd of worden gerepareerd. Eenvoudige krassen kun je zelf verhelpen. Voor reparaties is het aan te raden de hulp van een specialist in te roepen.


 

Quality ClubMembership HI-MACS®

Technoplanning is HI-MACS® Quality ClubMember. Technoplanning verwerkt veel Solid Surface en loopt voorop met kennis en resultaat.

Technoplanning is HI-MACS® Quality ClubMember*. De afgelopen jaren heeft Solid Surface een enorme vlucht genomen. Technoplanning loopt daarin voorop en onze mensen verwerken meer en meer Solid Surface. We hebben alles in huis om een perfect object te maken met HI-MACS Solid Surface, niet alleen de machines en apparatuur maar juist de kennis en de mensen. Daar draait het om. Zij maken het resultaat uiteindelijk. Als Quality Club Member zijn we in staat om over nog meer uitgebreide kennis en ervaring te beschikken. Een sterke samenwerking maakt dat je kwaliteit kunt borgen 

Solid Surface 


 • Zeer hygiënisch door het gesloten oppervlakte.
 • Driedimensionaal ontwerp kan gemaakt worden met HI-MACS.
 • Nagenoeg naadloos te verlijmen.
 • Geschikt voor toepassingen in de zorg, onderwijs, retail, gastronomie en bij u thuis.
 • Lichtdoorlatend voor nog meer mogelijkheden in uw ontwerp.
 • Uw persoonlijke handtekening in een onderscheidend project.

HI-MACS is een materiaal dat via een modern fabricageproces uit 75% natuurlijk mineraal en zuiver acryl wordt samengesteld. Het materiaal is homogeen van opbouw, niet poreus en is bestand tegen vlekken en chemische stoffen. Door de gesloten poriën is het materiaal zeer goed reinigbaar en daardoor zeer hygiënisch. Maar door de speciale samenstelling is het een materiaal dat een grenzeloos design mogelijk maakt en dat qua vormgeving en duurzaamheid aan alle wensen voldoet. HI-MACS is namelijk thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen, hierdoor zijn prachtige driedimensionale en organische vormen mogelijk.

Vorm en ontwerp vrijheid


HI-MACS® kan worden verhit en driedimensionaal thermoplastisch vervormd worden.Een groot voordeel ten opzichte van gebruikelijke materialen. Het geeft een enorme vorm vrijheid. Zo kunnen de meest spectaculaire ideeën worden gerealiseerd. De logische conclusie: het materiaal past zich aan uw gedachten en ontwerpen aan, niet omgekeerd. Zo moet het ook.

Naadloos?


HI-MACS® kan nagenoeg naadloos worden verwerkt. Door de naadloze verbinding van het materiaal ontstaan ruime oppervlakken zonder in het oog springende voegen. Ook elementen zoals wasbakken of wastafels worden vlak ingebouwd. Objecten uit Solid Surface materiaal zien er niet alleen uit als kunstwerken uit één stuk, ook de naadloze inbouw van het materiaal en het poriënvrije oppervlak garanderen bijzonder hygiënische en gemakkelijk te reinigen structuren. Zo is HI-MACS® zeer geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen en laboratoria. En mochten onderdelen van het object op een of andere manier beschadigd raken, kunnen ze dankzij de naadloze verwerking zonder zichtbare sporen worden gerepareerd of vervangen. Ook de levensduur van objecten wordt aanzienlijk verlengt! 

Transluscent


Bepaalde kleuren en plaatdiktes van HI-MACS® vertonen in combinatie met licht een bijzondere doorschijnendheid. Onder invloed van de structuren en patronen die in het materiaal zijn ingebed, wordt de translucentie van HI-MACS® nog versterkt. Door infrezingen ontstaan, naargelang de lichtbron, patroon en design, spectaculaire effecten, die een compleet innovatief ruimtegevoel verschaffen en visuele accenten leggen. Dankzij deze transparante eigenschap is het Solid Surface materiaal ook prima geschikt voor de constructie van verlichting en verlichte meubelen. 

*Quality ClubMembership 


De door HI-MACS® opgerichte Quality Club bestaat uit ervaren vakmensen, verwerkingsbedrijven en installateurs.  Telkens met het doel om de objecten uit Solid Surface materiaal in de beste kwaliteitsomstandigheden te verwerken en bewerken. Er wordt een lange garantie van 15 jaar op het materiaal afgegeven bij de inkoop van Solid Surface middels een Quality ClubMember. 

Materiaalsoort: Solid Surface
Afmeting(en): 3680 x 760 mm (diverse afmetingen mogelijk om te optimaliseren)
Dikte: 3, 6, 9, 12 en 19 mm
Bijzonderheden: Nagenoeg naadloze verlijming, thermisch vervormbaar en zeer hygiënisch door gesloten poriën.