Grotere praktijk

Deze huisartspraktijk zat veel te krap in haar jasje en besloot om in hetzelfde pand te verhuizen en de gehele bovenverdieping in te nemen. Beneden ontstond daardoor ruimte voor de apotheek, thuiszorg en fysio. Samen vormen ze Gezondheidscentrum de Brug in Hengelo, pal naast het Ziekenhuis. Met 6 huisartsen en veel POH functies vroeg deze praktijk om een andere invulling. Een werkbare backoffice en fijne indeling waren key.

Bijzonder circulair

Dit is de derde keer dat we voor deze huisartsengroep het interieur hebben gemaakt. De laatste inrichting was ongeveer 8 jaar oud en hebben we bijna volledig mee kunnen nemen naar nieuwe praktijk. Bijvoorbeeld de ladenblokken en bureau’s die zijn overgeplaatst in verschillende artsenkamers en gehele pantry’s (keuken blokken). Binnen het ontwerp hebben we samen gezocht naar bijpassende materialen om het een fraai geheel te laten worden. En dat is gelukt.

Planten plan en Signing in contrast

Alleen de vaste inrichting is niet voldoende hier, we hebben ook een plan voor planten uitgewerkt en geplaatst. Los daarvan hebben we de signing uitgedacht, samen met onze partner GIBP uit Hengelo. Hier hebben we ook weer het contrast opgezocht. Contrast: De naam zegt wat over de huisartsen groep. De verschillen in artsen, de mensen in de praktijk.. en wat de praktijk verbind.

Verbinding in Hengelo met Stork

Contrast zegt veel, en vraagt ook om verbinding. De verbinding heeft vorm gekregen door toepassing van Stork elementen in de signing en uitstraling. Stork is een onderdeel van het cultureel erfgoed van Hengelo. Begin 20e eeuw werd in deze staalindustrie in Hengelo al de verbinding gezocht, op de werkvloer en ook in de vorm van gemixte huisvesting in de geliefde wijk Tuindorp. Niet voor niets is dat dan ook de naam van de apotheek in dit gezondheidscentrum op de begane grond.

We willen de huisartsengroep Contrast bedanken voor de fijne samenwerking en ook de bedrijven waar we mee hebben samen gewerkt in de vorm van: Cor Mastenbroek architectuur, GIBP Hengelo, Floral Queen, Seiger en Niki Polman.

0 resultaten gevonden
Gevonden op pagina's
Gevonden in blogs, inspiratie & projecten
Maak een afspraak Nu met ons bellen?