Hoge Raad der Nederlanden

Voor de Hoge Raad der Nederlanden, de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland, hebben wij het gehele vaste interieur vervaardigd. Als partner hebben wij gewerkt in het opgestelde consortium. Een goede samenwerking heeft hierbij geresulteerd in een prachtig resultaat.

Het vervaardigde interieur

Een project waarbij wij niet alleen het gehele maatmeubilair hebben geleverd, echter ook vloeren, wanden, plafonds en trappen. Het vervaardigde meubilair zijn de pantries, de bibliotheek, de grote/kleine zittingzaal, het restaurant, een 36-persoons vergadertafel, balies, PDA ruimte, portiersloge, celwachtruimte, scanstraat, vitrine, werkbladen, banken, postkasten en lockers.

De vloeren en wanden grote oppervlakten, in totaal:
– ruim 1300 m2 eiken parket vloer
– 300 m2 noten parket vloer
– ruim 550 m2 eiken wanden
– 300 m2 noten wanden
– 317 bibliotheek kasten

Een goede samenwerking

Tijdens het project de Hoge Raad zijn we als partner gewaardeerd omdat wij onze afspraken nakomen. Wij volgen een duidelijke planning en denken in oplossingen. Wij fungeren als partner in het consortium en nemen partnership serieus. Bouwen doe je samen! Moeilijkheden tijdens de nieuwbouw hebben wij overzien en op ingespeeld. Tijdens de werkvoorbereiding bleek dat verschillend meubilair niet met de trappen en/of liften naar boven konden. Hierdoor hebben wij diverse onderdelen eerder geproduceerd, bijvoorbeeld de 36-persoons vergadertafel. Deze is geplaatst voordat de gevel dicht werd gemaakt. De doelstelling voor het project houden we altijd scherp voor ogen.

Prachtige Awards! 

Trots zijn wij op dit project. Wij gaan uitdagingen aan en verwerken deze tot een resultaat in perfectie. Dit is beloond; de Hoge Raad der Nederlanden heeft de Arc16 architectuurprijs gewonnen!

Zie ook het artikel in het PI project & interieur vakblad.

En sinds oktober 2017: De Prize for Sustainable Architecture Fassa Bortolo 2017 Silver Medal.

Bekijk hier het volledige artikel op De Architect