Spiksplinternieuw

Voor het nieuwe Broeinest in Utrecht van Baars & Bloemhoff (materialen leverancier) heeft Technoplanning de vaste inrichting gemaakt. De vaste inrichting bestaat onder ander uit een unieke Solid Surface balie en wastafels, natte ruimtes, wandafwerkingen en ingebouwde pantry. Broeinest heeft voor een samenwerking met Technoplanning gekozen omdat wij gespecialiseerd zijn in het verwerken van Solid Surface. En onze jarenlange kennis en ervaring in de interieur branche.

Voor iedereen

Het broeinest is gevestigd in een voormalige fabriek van het Werkspoor Utrecht. Naast een kenniscentrum voor materialisatie, technieken en ondernemerschap is het Broeinest ook een trainingscentrum waar kennis en vaardigheden gedeeld worden. Van studenten tot architecten, in het Broeinest kan iedereen terecht voor advies en praktische kennis met betrekking tot materialen en technieken. In het trainingscentrum worden de laatste innovaties op het gebied van materiaalverwerking, machines en gereedschappen getoond. Ook kunnen er workshops, trainingen en lezingen worden bijgewoond.

Winnaar

Technoplanning heeft met de unieke balie van Avonite Solid Surface materiaal de Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards gewonnen! De vakjury, onder meer bestaande uit bestuursleden van de Centrale Bond van Meubelfabrikanten, was unaniem in haar oordeel over de state of the art balie die we maakten en rijkte Technoplanning de prijs uit voor ‘het mooiste, spectaculairste, opvallendste, technisch uitdagende en meest gedetailleerde maatwerk binnen de branche’. En daar zijn we trots op!

3D technologie & handwerk

Voor de unieke balie wisten we met een speciale techniek het Avonite Solid Surface materiaal in een uitzonderlijk scherpe radius te drapperen over de 3D multiplex constructie. Het resultaat van deze rondingen vormt samen met de details van eiken fineer een receptiemeubel dat tot de verbeelding spreekt en je verleidt om aan te raken. Het fraaie meubel staat centraal in de grote hal van het Broeinest.

Je wil de beton stuc voelen

De natte ruimtes in het Broeinest zijn voorzien van Viroc wandafwerking. Dit zorgt voor een stoere beton look uitstraling gecombineerd met de luxe wastafels gemaakt van Solid Surface materiaal met marmer uitstraling. Voor de wandafwerking in de toiletten is Homapal HPL met een shiny metaal afwerking toegepast.

‘’Alles samen maakt het een heerlijke werkruimte’’

In het theorielokaal hebben wij een wand illustratie, ontworpen door Johan Moorman volledig uitgefreesd uit zwarte MDF met witte HPL afwerking. De illustratie weerspiegelt het proces van grondstof tot maatwerk interieur en geeft een grafische weergave van het werkproces van Baars & Bloemhoff. Voor de vloerafwerking in het theorielokaal en de meeting room heeft Technoplanning een Parky vloer voorzien in visgraatverband. Dit materiaal hebben we ook toegepast op de wanden en het plafond. Door de leverancier was vermeld dat dit niet mogelijk was, maar door de kennis en ervaring van ons team hebben wij dit wel voor elkaar gekregen.

Samenwerking & versterking

Wij hebben de samenwerking met het creatieve team van Broeinest met onder andere Johan van der Meer als zeer prettig ervaren. Wij zijn trots op het prachtige eindresultaat.

Fotografie: Wouter van der Sar