Apotheek interieur MDA

..Maar dan anders: met een snufje Apple store… Een vriendelijke routing, een open inrichting waar mensen alle kanten op kunnen. Geen traditionele balie maar aandacht op maat voor de bezoeker. De gedachte achter deze fraaie inrichting is om de bezoekers een geheel eigen beleving te kunnen bieden. De ruimte is gericht op veel privacy, comfort en aandacht. Bezoekers kunnen een kopje koffie drinken of even opfrissen met een glaasje water terwijl ze plaats nemen aan de grote leestafel midden in de ruimte. Een assistente vraagt vervolgens de bezoeker om naar een van de 6 balies te komen.

Bijzondere details:

De grote verlichte plafonddelen in de publieksruimte.. geheel egaal verlichte plafonddelen met doek. De vernuftig weggewerkte sloten en beveiliging die onzichtbaar is verwerkt in de handverkoop kasten. De toepassing van bijzondere materialen zoals het solid surface in combinatie met de high-tech HPL soorten. De enorme leestafel met plug en play mogelijkheid en geïntegreerde verlichting. De stoffering geeft het geheel een extra tactiliteit mee. Fraai is dat alles subtiel aanwezig is zonder dat het meteen zichtbaar of aanwezig is.

Routing:

Apotheek Ridderveld is onderdeel van de apotheekgroep Samenwerkende apotheken Rijn en Gouw. De laatste van 7 locaties welke nu is verhuisd naar deze schitterende nieuwe plek en gehuisvest in Gezondheidscentrum Lupine in Alphen aan den Rijn. Doel was om in deze apotheek locatie op een uiterst effectieve manier te werken. Om alle processen zo vorm te geven dat ook groei of verandering in processen in de komende jaren mogelijk is zonder grote aanpassingen.

Het ontwerp is van Desarc en samen hebben we een projectteam gevormd met de apotheek en betrokkenen. Het was niet alleen plezierig werken maar iedereen had ook hetzelfde doel voor ogen. Dat werkt en zie je terug in het resultaat!