Apotheek Prins Hendrik

In Den Haag hebben we Apotheek Prins Hendrik gerealiseerd. Een aantrekkelijke en hippe store met een fris interieur. Vanaf de beginfase hebben we meegedacht over het optimaliseren van de werkprocessen in de apotheek. Onze jarenlange ervaring in de apothekersinrichting speelt hierbij een grote rol.

Creatieve apotheek benadering

In het ontwerp is gewerkt met uiteenlopende materialen zoals staal, GetaCore, fineer, massief hout als wel gemelamineerd. De balies hebben een bijzonder tegelwerk gekregen, op maat- en handgemaakt. Tijdens het ontwerpproces verliezen wij de functie van de apotheek niet uit het oog. Een prachtig ontwerp maar het mag de functie niet tekort doen. Er moet immers op een goede en efficiënte manier gewerkt kunnen worden. Denk hierbij aan afhaalkasten met een doorgeefsysteem. Dit versnelt het proces van het afhalen en voorkomt kruisende lijnen. Door ontwerp en functie te verbinden, creëren we een prachtige en functionele apotheek.

‘Zeehelden’

Het ontwerp is tot stand gekomen vanuit de locatie en de buurt. Het concept ‘Zeehelden’ is de sturende factor in het ontwerp geweest. Met onze expertise zijn wij een aanvulling geweest op het ontwerpteam van Helene Mulder, ontwerper van het plan. Onze ervaring in de apothekersinrichting heeft ervoor gezorgd dat het niet alleen een mooi ontwerp is maar ook functioneel en esthetisch verantwoord.

Apotheek en artsen

Voor Apotheek Prins Hendrik hebben wij de kasten, balies, zitplekken, de vaste bank, paktafel, uitvultafel, werkbladen backoffice, balie assistent, de Zeeheld iconen, installatie legbord, folderkast en de hexagons gondola vervaardigd. Het concept ‘Zeehelden’ komt terug in de materiaalkeuze; staal, teakhout en koper. Voor de artsenpraktijk hebben wij de pantry in de praktijk de pantry in de kantine en de behandelkamers vervaardigd.

Apotheek voor de toekomst

Een prachtig project om te realiseren. Deze apotheek toont lef met frisse ideeën en een andere benadering van de publieke apotheek ruimte. Een project waar we trots op zijn!

zie ook het artikel in het vakblad PI  Project Inrichting.