Apotheek Middelburg

Apotheek Middelburg, een ontwerp met een onmiskenbaar profiel van haar prachtige omgeving. Paalhoofden, basaltdijken en niet te vergeten de duinen en zee zijn een prachtige inspiratiebron voor het ontwerp van deze apotheek.

De Zeeuwse kust

Tijdens het schetsontwerp voegen we meerwaarde toe voor Desarc interieurconcepten, het ontwerpteam. Naast dat het ontwerp de omgeving moest weerspiegelen, heeft functie een onmiskenbare plek in het ontwerp. Er moet immers efficiënt worden gewerkt in de apotheek. Door onze expertise in de apothekersinrichting te gebruiken bewerkstelligen we een betere workflow. De integratie van de chaotische automaat Rowa Vmax is verbeterd. Er wordt efficiënter en duidelijker gewerkt. Vanuit ons vak adviseren we de architect over de toegepaste materialen en constructies. Deze moeten slijtvast en duurzaam zijn. Gebouwd voor de toekomst.

Een apotheekbeleving

Het interieurconcept is een combinatie van de Zeeuwse kust als inspiratiebron en de kernwaardes van de apotheek zelf. Drie belangrijke elementen dat de apotheek wil uitstralen; service, kwaliteit en identiteit zijn samengekomen in de balie. Een robuust design met stevige balienummers en afgeronde privacyschermen. De karakteristieke Zeeuwse paalhoofden en basaltdijken zijn hierbij subtiel verwerkt in de balie. Het symboliseert de bescherming welke de apotheek wil geven. Het kleurenpalet is ontstaan vanuit de zachte zandtinten. Het helmgras staat voor het lichte en positieve.

Maatwerk

Wij hebben het volgende maatmeubilair gerealiseerd;
– De handverkoop waar planken met een Visplay systeem zijn toegepast.
– De complete balie waar is gewerkt met een gehard clearvision glas en de privacyschermen
– De integratie van de Rowa Vmax automaat
– Het wachtersmeubilair
– Het uitgiftemeubel
– De complete spreekkamers (kasten en tafels)
– Het kantoor van de apotheker (kasten en tafels)
– Het meubilair voor de nachtlevering
– Afhalers
– Het uitvullen
– De lockers.

In het geheel is het een frisse, tijdloze apotheek gecombineerd met warme houttinten. Het resultaat is een fijne omgeving voor zowel medewerkers als bezoekers met een échte Zeeuwse beleving.