Apotheek het Baken, Vroomshoop

Apotheek het Baken, gesitueerd in het Twentse  Vroomshoop. Wie de apotheek bezoekt komt binnen in een schitterende inrichting. Ontwerp en duurzaamheid zijn hierbij de belangrijkste elementen. Een bijzondere combinatie van Twentse nuchterheid en een sterk oog voor design.  

Een duidelijke vraag van de apotheker was om te werken met een krasvast plaatmateriaal. Een plaatmateriaal is aangeboden en door de klant zelf getest. Dit gaf het nodige vertrouwen om voor de toekomst te bouwen. Het gebruiken van duurzame en krasvaste materialen vinden wij belangrijk. Dit zien wij veel terug in projecten. De inrichting van een apotheek kan erg complex zijn, een kostbare zaak. Het is een investering voor de daaropvolgende jaren. Een tijdloos maar bovenal sterk ontwerp is dus erg belangrijk. Meijerink en Verhoeven, de architect, hebben een mooi ontwerp gemaakt in lijn met de nevenvestiging. Eenheid en uitstraling van beide apotheken was hier van belang.

De balie welke wij in de apotheek hebben gerealiseerd heeft een prachtige golvende vorm. Het realiseren van deze uitgekiende vorm laat ons vakmanschap zien. In combinatie met het gekozen materiaal is het een prachtige eyecather van de ruimte. Naast de balie hebben wij het vaste interieur vervaardigd. Onder andere de vaste kasten, handverkoop, uitvultafels en het meubilair in de kantoren.

Een prachtige apotheek om te realiseren. Een goede samenwerking met de architect heeft geresulteerd in een sterk staaltje design. In combinatie met duurzame en slijtvaste materialen gebouwd voor de toekomst.

Fenix NTM is een plaatmateriaal dat zowel horizontaal als verticaal toepasbaar is. De kern bestaat uit geïmpregneerd kraftpapier met thermohardende harsen. Het verschil met andere materialen zit hem met name in de toplagen. Er is gebruik gemaakt van een nanotechcoating, dit resulteert in een zijdezacht oppervlak. Het geeft een matte uitstraling en door het ontbreken van reflectie valt de kleur nooit weg. Krassen worden hersteld door middel van warmte. Even met een sponsje erover wrijven en het is verwijderd.