DUURZAAMHEID IN EEN FAMILIEBEDRIJF

 

Als familiebedrijf hebben we een vanzelfsprekende aandacht voor duurzaamheid. Het is iets natuurlijks wat wij al jaren doen. Eerder dan trend en populariteit kijken wij naar het belang van continuïteit. Een onmisbaar onderdeel hiervan is een duurzame inzet van mensen, kennis, energie en materiaal.

Zonder besef van waarde en oog voor de toekomst is er geen continuïteit mogelijk. Lang voordat duurzaamheid een breed begrip werd werkten wij reeds met verantwoord gekapt hout. Ook wanneer onze opdrachtgevers daar niet specifiek om vroegen. Omdat wij het gewoon doen.

Een mooi voorbeeld van duurzaamheid zijn de transport karren die we hebben ontwikkeld. Deze zijn gemaakt om alles op te kunnen vervoeren en om snel in en uit te laden. Hiermee voorkomen we ook afval op de bouw. In tegenstelling tot pallets en verpakkingsmaterialen ontlasten het milieu doordat we onze transport materialen opnieuw gebruiken.

Houtresten uit onze productie worden gerecycled tot houtvezels en weer gebruikt voor milieu vriendelijke bodembedekking. We hebben naast deze voorbeelden veel andere duurzame oplossingen in ons bedrijf.

Door ons vak staan we dicht bij milieu en natuur. We verwerken met name hout en natuurlijke materialen. Hout is een hernieuwbare grondstof. Eigenlijk kun je zeggen dat interieurs uit hout de meest duurzame keuze is voor elk interieur.

Technoplanning is FSC en PEFC gecertificeerd. U weet zeker dat hout dat verwerkt wordt in uw project of bij u thuis uit een goed beheerd bos komt.