1. Toepassing van planten

Een trend die met stip bovenaan staat, is de toepassing van planten. We verlangen naar rust en een middel hiervoor is meer groen in je interieur. Met planten haal je de natuur letterlijk naar binnen. Ze vormen niet alleen een aantrekkelijk decor, maar bieden ook praktische voordelen. Ze hebben een ontspannend effect en een zuiverende werking, daarnaast kunnen ze ook bijvoorbeeld de akoestiek in de ruimte verbeteren. Ideaal dus voor iedere woon- of werkomgeving.

2. Private spaces

Private spaces zijn een upcoming trend. Zoals benoemd, groeit de behoefte aan rust en ontspanning. Door middel van private spaces biedt je gebruikers de mogelijkheid om zich eenvoudig af te zonderen van externe prikkels. Of het nu een afgelegen hoekje, afgeschermde bank of een volledig geïsoleerde kamer is, private spaces zijn een echte musthave in je bedrijf of praktijk.

3. Mix en match met kleuren

Volgens de nieuwste interieurtrends mogen verschillende patronen en kleurpaletten met elkaar gemixt worden. De unieke combinaties geven ieder interieur een eigen karakter. Durf flink uit te pakken en voel je vrij verschillende combinaties met elkaar te mixen. Dit hoeft niet meteen uit te monden in een druk, eclectisch geheel. Door zachte kleurentinten en rustige vormen bij elkaar te brengen, kan je ook een stijlvolle ingetogen uitstraling creëren.

 

4. Vorm volgt functie

Een interieur moet naar onze mening zowel functioneel als esthetisch verantwoord zijn. Hierbij gaan wij uit van het principe ‘vorm volgt functie’. 

Wij laten onze klanten graag anders naar een meubel of ruimte kijken en presenteren nieuwe mogelijkheden, waarmee we optimaal gebruikmaken van de oppervlakte. Dat de vorm in dienst staat van de functie zien we nu ook als trend steeds meer opkomen.

 

5. Natuurlijke materialen en aardetinten

Ten slotte zien we natuurlijke materialen en aardetinten een prominente rol in het interieur innemen. Met wederom als doel: het ontdoen van alle prikkels, volledig opladen en tot rust komen. Materialen als steen en hout hebben hierin een belangrijke functie. Samen met tijdloze kleuren als bruin en beige stralen zij rust uit. Ze zetten de toon voor een serene omgeving, waarin gebruikers zich direct op hun gemak voelen.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe we deze trends toepassen in jouw praktijk, kantoor of hotel? Wij helpen je graag verder met het ontwikkelen van een hoogwaardig, trendy interieur dat niet alleen de juiste uitstraling heeft, maar ook functioneel is en helemaal past bij jouw wensen. Kom gerust eens langs voor een kop koffie!

0 resultaten gevonden
Gevonden op pagina's
Gevonden in blogs, inspiratie & projecten
Maak een afspraak Nu met ons bellen?