Na acht jaar uit het jasje gegroeid

Pal naast het ZGT in Hengelo bevindt zich Huisartsenpraktijk Contrast. Een praktijk die sinds we de inrichting zo'n acht jaar geleden hebben gemaakt, flink is gegroeid. Tijd voor een nieuwe plek en uitstraling!

Een circulair project

Een werkbare backoffice en een fijne indeling: dat waren de belangrijkste pijlers voor de nieuwe inrichting. Bij het ontwerpen hebben we gekeken naar de huidige inrichting die we acht jaar geleden voor Contrast creëerden.

Wat kunnen we hergebruiken? Door deze vraag tijdens het ontwerp in ons achterhoofd te houden, hebben we de huidige inrichting bijna volledig mee kunnen nemen.

Denk bijvoorbeeld aan de ladeblokken en bureaus voor de verschillende artsenkamers en gehele pantry’s. Door dit aan te vullen met nieuwe meubels met bijpassende materialen, zijn we uiteindelijk tot een duurzame oplossing en vooral een fraai geheel gekomen.

In onze ontwerpen beperken we ons niet alleen tot de vaste inrichting, maar kijken we voor de juiste vorm en functie ook naar andere elementen.

In samenwerking met onze partner GIBP uit Hengelo hebben we bijvoorbeeld de juiste routing en signing in het pand verzorgd. Hierbij hebben we vooral het contrast opgezocht, iets wat natuurlijk perfect past bij de praktijknaam. Door vooral contrasterende kleuren en materialen te kiezen die in het oog springen, wordt dit alleen maar versterkt.

 

 

In een huisartsenpraktijk hebben planten een grote toegevoegde waarde. Een groene omgeving is duurzaam, zorgt voor een betere luchtkwaliteit en werkt stressverlagend. Daarnaast komt het de akoestiek ten goede. Genoeg redenen om voor dit interieur een uitgebreid plantenplan uit te werken en uit te voeren!

De verbindende factor is een must in deze huisartsenpraktijk.

Juist omdat we in dit interieur veel met contrasten werken, is de verbindende factor belangrijk. Om dit te realiseren hebben we typische Stork elementen toegepast in het interieur.

Stork is van oudsher een machinefabriek en inmiddels onderdeel van het erfgoed van Hengelo. In deze praktijk is er met bepaalde elementen uit de staalindustrie een bijzondere verbinding gecreëerd. Met deze elementen maakten wij de Hengelose huisartsenpraktijk helemaal compleet.

0 resultaten gevonden
Gevonden op pagina's
Gevonden in blogs, inspiratie & projecten
Maak een afspraak Nu met ons bellen?