De Zuid-Hollandse kustplaats Katwijk krijgt er met het vernieuwde Medisch Centrum de Coepel een modern gezondheidscentrum bij, een verrijking voor gebruikers en patiënten.

Naast een uitgebreide apotheek, huisartsenpraktijk en tandartsenpraktijk biedt de Coepel ook onderdak aan een fysiotherapeut, pedicure, diëtiste, bekkenbodemspecialist en een balie van de stichting Scal van het Diakonessenhuis uit Leiden.

Voor de balies is een bijzonder ontwerp gemaakt. Ze zijn alle drie verschillend en toch zijn ze zichtbaar familie van elkaar.

Met een scherp oog voor design en materialen is een tijdloze en duurzame inrichting gerealiseerd zodat de patiënt zich op zijn gemak voelt en de kwaliteit van zorgverlening verbetert. Waarbij ook routing en functionaliteit uiteraard de nodige aandacht kregen.

Zowel apotheker Piet Ooms als tandarts Paul Haasnoot met zijn vrouw Martine collega Hans Reinders hadden voor de vernieuwing van de Coepel een gelijkwaardige stijl en uitstraling in gedachten.

Klik hier om het artikel te lezen!

Hi-Macs solid surface, dat in Nederland geleverd wordt door Baars en Bloemhoff, was essentieel binnen het interieurontwerp omdat het materiaal ongekende ontwerp mogelijkheden heeft om spraakmakende ontwerpen te realiseren. Het materiaal is thermisch vervormbaar en nagenoeg naadloos te verlijmen. Daarnaast is Hi-Macs door de gesloten poriën uiterst hygiënisch en goed te reinigen.

Voor architecten en ontwerpers is Solid Surface een prachtig materiaal. Het kan overal toegepast worden : in de zorg, hospitality, utiliteitsbouw en voor particulieren. Het geeft ontwerpers de mogelijkheid om ronde en organische golvende vormen te bedenken met gedurfde effecten en lichtdoorlatendheid. Ook bouwers zoals aannemers en projectontwikkelaars kunnen in hun projecten de voordelen van Solid Surface omarmen: wij werken ontwerpen en tekeningen uit naar technisch uitvoerbaar meubilair.