Voor huisartspraktijk Bijland in Oldenzaal hebben we het interieur in twee fasen uitgevoerd. De praktijk bevindt zich naast het woonhuis en heeft 4 kamers, een centrale balie met backoffice en wachtruimte. 

Voor deze praktijk is licht een belangrijk onderdeel van het plan. Er zijn veel lichtkoepels aangebracht in de bestaande daken tijdens de verbouwing met screens om de felle zon in de zomer tegen te houden. Omdat deze praktijk weinig mogelijkheden voor ramen heeft zijn de lichtkoepels een ideale oplossing voor natuurlijke daglicht toetreding.

In het interieur van de praktijk zie je verschillende rustige beige tinten gecombineerd met vrolijke zon gele kleuren, rood en blauw. Het gematteerde acrylaat op de balie geeft een bijzonder effect. De praktijkkamers zijn ingericht geheel op wens van de artsen inclusief indeling en positie van pc, printer en andere toebehoren.

Achter de balie en in de verkeersruimten zijn alle nissen en oppervlakten benut door inbouwkasten te plaatsen. Toch voelt de praktijk ruim en fris en heeft het de beoogde sfeer gekregen die onze opdrachtgever voor ogen had!