Haga Ziekenhuis, Den Haag

Voor het Haga ziekenhuis in Den Haag hebben wij de entree balie, espressobar, het restaurant, de operatiekamer en intensive care vervaardigd. Er is ingespeeld op de vraag van het ziekenhuis; het realiseren van een transparante en heldere hoofdstructuur met prettige verblijfsplekken’. In samenwerking met de architect hebben wij ervoor gezorgd dat het ontwerp ook technisch uitvoerbaar was.

Denken in oplossingen

Het ontwerp, bestaande uit een entreebalie in bamboe en Solid Surface, zou in eerste instantie niet mogelijk zijn. Het materiaal bamboe was ongeschikt vanwege de gebogen vormen. Wij denken in oplossingen en vinden het belangrijk om te zien of wij het alsnog kunnen realiseren. Dit is gelukt door de massieve bamboeplaat terug te schuren naar 1 a 2 mm en te verlijmen op voorgevormde schalen. Zo hebben wij met onze technische kennis en expertise kunnen inhaken op het ontwerp van de architect. Wij hebben ervoor gezorgd dat het alsnog is uitgevoerd naar de visie van de ontwerper voor optimaal resultaat.

Inhakend op de vraag van het ziekenhuis is de sfeer van de omgeving bereikt door het toepassen van natuurlijke materialen: natuursteen, bamboe vloeren, warme kleuren zoals de groen/petrol tinten en wengé hout. Daarnaast ondersteunen de ronde vormen in het ontwerp deze prettige omgeving. Het is een omgeving geworden waar zowel patiënten, bezoekers als werknemers even afstand kunnen nemen van deze vaak confronterende omgeving.