Apotheek Venema, Groningen

Voor apotheek Venema (de oudste apotheek van Nederland!) hebben wij een prachtig interieur gerealiseerd en ook de verhuizing en bouwbegeleiding. De balie is op een speelse manier ontworpen, twee verschillende balieplekken met elk veel privacy. Een luchtig balieontwerp door afwisseling in vorm; open en gesloten. De apotheek heeft een sterke accentkleur, een helder en fris groen accentueert de wanden en kolommen in het ontwerp. De combinatie met het warme hout zorgt voor een eigentijdse maar unieke uitstraling.

Openheid

In de apotheek werd het probleem vastgesteld dat bezoekers niet altijd een duidelijk overzicht van de apotheek hadden. Met ons plan hebben wij openheid gecreëerd. Het geeft overzicht voor de gehele ruimte. De balie is het middelpunt in de ruimte, bij binnenkomst zie je meteen waar het is gesitueerd. De apotheek heeft veel ruimte voor de losse handverkoop. Dit is met speelse armaturen en belettering extra uitgelicht. Een duidelijk beeld waar producten te vinden zijn. De gehele apotheek straalt nu openheid uit. De backoffice wordt in het ontwerp opgenomen is nu écht een deel van het geheel.

Bouwbegeleiding & planning

In eerste instantie was de apotheek gevestigd in een te groot pand. Door de verhuizing naar een kleiner pand (een voormalige platenzaak) is er nu een kleiner oppervlakte met een effectievere indeling. Eerder werd er gebruikt gemaakt van een automaat. Er is gebleken dat dit niet effectief werkte, tijdens de verhuizing is de automaat niet meegegaan. Onze strakke planning heeft ervoor gezorgd dat de verbouwing van het jaren 50 pand met splitlevel indeling is verbouwd tot een ruim opgezette apotheek met open uitstraling.